Meest gestelde vragen

Een droneshow is niet zomaar iets. We begrijpen dat dit mogelijk veel vragen oproept, daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Mocht het antwoord op uw vraag hier niet tussen staan, neem dan even contact met ons op zodat wij uw vraag alsnog kunnen beantwoorden! 

Geven jullie zowel in- als outdoor shows?

Of u een in- of een outdoor droneshow wilt organiseren, hangt af van uw evenementlocatie en uw wensen. Anymotion focust zich op outdoorshows. Voor een indoor show zijn er namelijk andere drones nodig dan voor een outdoorshow.

Uit hoeveel drones bestaat een droneshow?

Het hangt af van uw wensen uit hoeveel drones een droneshow bestaat. Hoe groter de animatie en/of uw logo, hoe meer drones er benodigd zijn.

Hoeveel kost een droneshow?

Anymotion bied al shows aan vanaf 30k. Deze prijs wordt bepaald door de complexiteit van de animatie en de hoeveelheid drones waarmee gevlogen wordt. Wij bieden standaard ‘off the shelf’ shows aan, maar uiteraard ook op maat gemaakte shows. 

Hoe organiseer ik een droneshow?

Het is nogal wat om een droneshow van A tot Z te regelen. In de blog ‘Dé 5 succesfactoren voor een onvergetelijke droneshow‘ hebben wij beschreven hoe de organisatie in zijn werk gaat. Heeft u interesse in het geven van droneshow? Dan begeleiden wij u uiteraard gedurende het gehele proces. 

Hoeveel tijd hebben we nodig om een show voor te bereiden?

Het klinkt cliché; hoe eerder we kunnen beginnen, des te beter! Een op maat gemaakte animatie vergt veel tijd en aandacht. Net als het regelen van vergunningen. Een ideale voorbereiding bedraagt ongeveer 2 tot 3 maanden. Wilt u eerder een droneshow uit laten voeren, neem dan even contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Hoe zit het met ontheffingen en wet- en regelgeving?
De wet- en regelgeving rondom drones is erg strikt in veel landen. Al sinds 2014 vliegen wij commercieel met drones. Wij weten dus precies hoe we de benodigde ontheffingen kunnen verkrijgen. We werken hiervoor nauw samen met de benodigde instanties, zoals Inspectie Leefomgeving en Transport. 
 
Kunnen de droneshows uitgevoerd worden met regen?

Onze drones zijn spatwaterdicht, wat inhoudt dat de drones tegen regen kunnen en dat de show in de regen gewoon uitgevoerd zou kunnen worden. Echter is het vaak niet wenselijk om een droneshow uit te voeren in de regen, gezien het feit dat de toeschouwers dan ook in de regen staan. Uiteindelijk is de piloot degene die de beslissing maakt of de vliegcondities voldoende goed zijn, de veiligheid van u is immers onze grootste prioriteit. 

Kunnen de droneshows uitgevoerd worden met wind?

Onze drones kunnen vliegen tot een windsnelheid van 45 km/h, wat inhoudt dat de show met relatief harde wind uitgevoerd zou kunnen worden. Echter is het belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Uiteindelijk is de piloot degene die de beslissing maakt of de vliegcondities voldoende goed zijn, de veiligheid van u is immers onze grootste prioriteit. 

Kunnen de droneshows uitgevoerd worden met winterse omstandigeden?

Onze drones vliegen gewoon door met (spat)regen en wind tot 45 km/h. Sneeuw of hagel is helaas een ander verhaal, dan kunnen de drones niet vliegen. Uiteindelijk is de piloot degene die de beslissing maakt of de vliegcondities voldoende goed zijn, de veiligheid van u is immers onze grootste prioriteit. 

Wat zijn de veiligheidsstandaarden?

Al onze shows voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden:

– Onze shows staan onder begeleiding van gecertificeerde dronepiloten;
Automatische preflight check, zodat alle systemen goed werken voor vertrek;
Real-time monitoring van de (technische staat van de) drones tijdens de show;
Return to home knop voor noodgevallen;
Geofence: de drones kunnen niet buiten een vooraf ingestelde grens vliegen.
– Voor elke show wordt er een uitgebreide risicoanalyse opgesteld, zodat we de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen treffen.

Alles gebeurt uiteraard in overleg met de desbetreffende veiligheidsinstanties. Gegarandeerd veilig dus!

Hoe garanderen we uw veiligheid?

Om de veiligheid van omstanders te garanderen adviseren wij een minimale opstijg- en landings plaats van 35 x 35 m. De drones mogen niet boven mensen vliegen. Uiteraard in combinatie met de bovenstaande veiligheidsstandaarden!

Mijn vraag staat er niet tussen

Neem dat snel contact met ons op! Dat kan via een mailtje, bel ons of stuur een bericht via onderstaande kanalen. Een bericht via ons contactformulier kan natuurlijk ook!

Heb je na het lezen van bovenstaande FAQ nog meer vragen,
of ben je juist geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

Neem contact op